Sanmar Tersanesi P&O Maritime Logistics’e iki römorkör teslim etti

MDN MEDIA

Sanmar Tersanesi, P&O Maritime Logistic için inşa ettiği ve Dominik Cumhuriyeti’nde hizmet verecek iki römorkörü teslim etti

P&O CAREY ve P&O MANATI’nın teslim edilmesiyle, Sanmar Tersanesi’nin P&O Maritime Logistics filosu için inşa ettiği römorkör sayısı 7’ye çıktı.

Sanmar Tersanesi’ne özel tasarımlar tercih edildi

P&O CAREY’nin RAmparts 2400SX MKII tasarımı, Kanada merkezli Robert Allan şirketi tarafından, Sanmar Tersanesi’ne özel olarak yapıldı. 24.4 metre uzunluğa sahip olan römorkör, 12 metre genişliğe sahip. 4.5 metre derinliğe sahip römorkörün su çekimi ise, tamamen dolu olduğunda 5.45 metreye ulaşıyor. 80 tonun üstünde ağırlık çekebilen römorkör, 12.5 knot hıza kadar çıkabiliyor.

Çevreye duyarlı tasarım

P&O MANATI da Robert Allan firmasının Sanmar Tersanesi’ne özel yaptığı TRAktor-Z 2500SX ATD tasarımına göre inşa edildi. Çevreye duyarlı tasarım, gemilere eskort etme ve terminal destek hizmetlerinde kullanılacak. 25.3 metre uzunluğa sahip römorkör, 12 metre genişlikte ve 4.55 metre derinliğinde. Tamamen dolu olduğunda su çekimi 6.6 metre olan römorkör, 80 tondan fazla yük çekebiliyor ve 12 knot hıza ulaşabiliyor.

Römorkörler son teknoloji ile donatıldı

Sanmar  Tersanesi Başkanı Ali Gürün, römorkörlerin son teknolojiyle inşa edildiğini ve P&O CAREY ve P&O MANATI’nın BOĞAÇAY ve DELİÇAY serilerinin en son römorkörleri olduğunu söyledi. P&O Maritime Logistics’in spesifik operasyonel ihtiyaçları için tekrar Sanmar’ı seçmelerinin bir onur olduğunu da ekledi.

P&O Maritime Logistics CEO’su Martin Helweg ise, altyapıları ne kadar iyi ise hizmetlerinin de o kadar iyi olacağını söyleyerek, Sanmar Tersanesi’yle müşterilerimize eksiksiz hizmet verebildiklerini söyledi.

Bunu Paylaşın