Salih Zeki Çakır’ın seçim sonuçlarına itirazı reddedildi!

MDN İstanbul

Deniz Ticaret Odası Başkan Adayı Salih Zeki Çakır’ın 10 Mayıs 2013 tarihinde Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu’na seçimlerin iptali ile ilgili yaptığı itiraz reddedildi.

İlçe seçim kurulunun verdiği red kararına İl Seçim Kurulu’nda nezdinde itiraz etme süresi (1 iş günü) 13 Mayıs 2013 Pazartesi günü saat 17:00 itibarıyla dolduğundan ötürü, Salih Zeki Çakır’ın başka bir kuruma itiraz hakkı bulunmuyor.

Alınan bilgiye göre 9 Mayıs 2013 Perşembe günü yapılan DTO seçimlerine, seçimi kaybeden başkan adayı Salih Zeki Çakır 10 Mayıs Cuma günü Beyoğlu İlçe Seçim Kurulu’nda usulsüz olarak kurulduğunu iddia ettiği 93 adet şirketin oy kullandığı gerekçesiyle başvurdu. İlçe Seçim Kurulu TOBB mevzuatının 11. Maddesi uyarınca asılan listelerin 17 Nisan 2013 tarihinde kesinleştiği ve listelere itiraz süresinin geçtiğine hükmederek yapılan itirazı reddetti. İlçe Seçim Kurulu’nun kararına İl Seçim Kurulu nezninde itiraz edilmediği dolayısıyla seçim sonuçlarının kesinleştiği öğrenildi.

İtiraz süresinin geçmesi ve itirazların karara bağlanmasından hemen sonra, hakim kesin sonuçları seçim yerinde asılmak suretiyle bir tam iş günü ilan eder ve ilgili oda veya borsa ile Birlik ve Bakanlığa bildirir. Oda ve borsa organ üyeliklerine seçildikleri kesinleşenlere, genel sekreterler tarafından durum bir yazıyla derhal bildirilir. Bu gelişmelerin ardından 16 Mayıs Perşembe günü DTO meclisi yeni seçilen üyeleriyle toplanarak yönetim kurulunu seçecek ve görev dağılımı yapacak.

 

Bunu Paylaşın