Rüzgar destekli yeni tip tanker yakıt tasarrufu sağlıyor

MDN MEDIA

Finlandiyalı deniz mimarları Deltamarine ve İngiltere merkezli BAT Technologies arasındaki ortaklık, sürdürülebilir denizcilikte yeni standartlar geliştirmeyi hedefliyor

Şirketler, sürdürülebilir gemi tasarımında yeni bir ölçüt oluşturabilecek Aframax/LRII tanker için rüzgâra göre optimize edilmiş yeni konseptleri için Londra’da bir sunum düzenledi.

BAR Technologies isimli şirket yeni projede, tanınmış Deltamarin firmasıyla birlikte çalışarak, geminin tamamını rüzgar destekli sevk için optimize etmeye çalışıyor. Şirket hem gövde hem de üst yapı tasarımı üzerine yenilikler planlıyor.

Bu hafta sunulan ve Aquilo adı verilen konsept, yeni nesil WindWings’i geliştirilmiş gövde ve üst yapı tasarımıyla bütünleştiriyor. Şirket yetkilileri gövdenin ana boyutlarının rüzgâr desteği için optimize edildiğini ve gelişmiş bir hidrodinamik tasarımla sürüklenmenin azaltıldığını bildiriyor.

Tasarımın ikinci parçası, BAT Technologies’in üstyapı ve köprü alanını yeniden şekillendiren AeroBridge. Tasarımcılara göre, üstün güverte tasarımı sürtünmeyi azaltarak ve itme gücü yaratarak geminin verimliliğini artırıyor.

Tasarımda ayrıca stratejik olarak yerleştirilmiş dört WindWing bulunuyor. Bu kanatlar güncellenerek performansları daha da artırılmış ve geminin tasarımına entegre edilmiş güncel versiyonlar.

Maritime Executive

Bunu Paylaşın