Rus fırkateyni Amiral Kasatonov son testlerine başladı

MDN İstanbul

Amiral Kasatonov
Severnaya Verf Tersanesi tarafından inşa edilen 22350 Projesi’nin Amiral Kasatonov fırkateyninin, Baltık Denizi’ndeki kabul denemelerinin son aşamasına başlandı. Severnaya Verf’ten yapılan açıklamada testler sonrasında fırkateynin Rus Donanması’na teslim edilmek üzere tersaneye döneceği belirtildi.

Rusya Savunma Bakanlığı’ndan yapılan bir açıklamada, “Proje 22350’ye ait Amiral Kasatonov fırkateyni ve Proje 20385’e ait Gremyaşiy korveti, 21 Nisan’da Severnaya Verf gemi yapım şirketinin rıhtımlarından Baltık Denizi’ndeki poligonlarda fabrika test seferlerini yapmak için denize açılacak,” denildi.

İki gemide görev yapan personelin Rus Deniz Kuvvetleri’nin eğitim merkezinde test programının tüm etaplarını tamamlayacakları ve ardından gemilerin üzerlerindeki silahları kullanmak üzere eksiksiz bir eğitim sürecinden geçtiğinin belirtildiği açıklamada, “Fabrika test seferi sırasında gemilerdeki yaşam destek, navigasyon ve haberleşme sistemleri, kurtarma araçları, havalandırma ve klima dâhil elektronik sistemleri test edilecek. Ayrıca Amiral Kasatonov fırkateyninin ve Gremyaşiy korvetinin değişik modlardaki hızı, kullanma kolaylığı, manevra kabiliyeti ve diğer özellikleri de test edilecek,” ifadeleri yer aldı.

Proje 22350’nin fırkateynleri, hem denizaltılar ve savaş gemilerine karşı operasyon düzenlemek hem de hava saldırılarına karşı püskürtme amaçlı tasarlandı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın