Rotterdam Limanı’ndan drone projesi

MDN İstanbul

Rotterdam Limanı Otoritesi (PoR), 3 binden fazla şirketin yer aldığı Liman’da drone hizmetlerini genişletmek için insansız bir hava trafik yönetim sistemi kurmayı planlıyor.

PoR, liman sanayi kompleksi için U-Space Hava Sahası prototipini inşa etmek üzere Airwayz ile bir ortaklığa gitti. Ortaklık, U-Space hizmetlerinin kurulmasını ve Airwayz insansız trafik yönetimi (UTM) sistemini içeriyor. Liman, gözetim, teftiş, olay kontrolü, suç ve uyuşturucu kaçakçılığı ile mücadeleyi içeren drone hizmetleriyle, liman alanını daha güvenli hale getirilmesini ve diğer birçok liman süreçlerinde verimliliğin artırılmasını amaçlıyor.

Projeyle birlikte, mevcut hizmetlerin yanı sıra gemiye bir paket teslim etmek veya gemi limana varmadan önce kargo numuneleri almak gibi teslimat için yapılacak drone uçuşlarını da sağlamak amaçlanıyor. U-Space servisleri bu uçuşları hızlandıracak. Nihai hedef ise droneların gemiler, trenler ve kamyonlar gibi yolcu taşımacılığında rol oynayacağı geleceğin hibrit limanını oluşturmak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın