Rolls-Royce Hindistan’da gemi tasarım ihalesi aldı

MDN İstanbul

İngiliz enerji sistemleri üreticisi Rolls-Royce, geçtiğimiz Ağustos ayında Hindistan’ın Deniz Fenerleri ve Fener Gemileri Genel Müdürlüğü tarafından, yeni bir şamandıra atma gemisinin tasarlanması ve motorlarının sağlanması için açılan 12.6 milyon dolarlık ihaleyi kazandı.
Gemi, Hindistan’ın doğu kıyısı açıklarında, Andaman ve Nicobar adaları yakınlarında deniz üzerindeki şamandıra ve yüzer işaretleri düzenlemek için kullanılacak.
Deniz Fenerleri Genel Müdürlüğü için gemiyi Cochin Shipyard (CSL) inşa edecek. Geminin 2015 yılında teslim edilmesi bekleniyor.
Gemi, Rolls-Royce UT 755 S tasarımına göre gerçekleşecek. Bu seri daha önceki UT 755’in kötü hava koşullarında güvenli operasyon için geliştirilmiş bir modeli.
Tasarımın yanı sıra, ana motorları, pervane sistemi, otomasyon, kontrol istemi, güverte makineleri ve şaft jeneratörleri Rols Royce tarafından sağlanacak.
71.2m uzunluğunda ve 16m genişliğinde olacak gemide bir adet 35t crane ve 16 metrelik D-değerine sahip bir helikopter platformu bulunacak.
32 kişilik gemide 2.000kw dizel motorlar, iki hatvesi kontrol edilebilir pervane ve 40m’ye kadar batıkların yerini belirleyebilen sonar sistem de bulunacak.
Gemi, daha derin sulara şamandıra götürülüp döşenmesi, şamandıraların alınması ve kontrol ve bakımları için çekilmeleri gibi görevleri yerine getirecek.

İskoç şirketlerinden
Rolls Royce’a iki proje

Bir diğer yeni projede Rolls Royce, İskoçyalı Western Ferries ve Orkney Ferries’den iki şirketin gemilerine itici pervane sağlamak için anlaşma imzaladı.
Western Ferries’in inşa halinde olan ve yapımları tamamlanınca Dunnon ve Gourock limanları arası çalışacak iki 50m’lik double-ended feribota ikişer tane Rolls-Royce Aquamaster US 105 CRP modeli itici pervane yerleştirilecek. Bu pervaneler gemileri hızlı dönüşler gerektiğinde itebilecek şekilde 360 derce dönebiliyor. Gemiler Cammel Laird tersaensi tarafından yapılıyor.
Rolls Royce’un itici sağlayacağı diğer gemi, Orkney Ferries tarafından işletilen Hoy Head. Bu geminin pervanelerinin yerleştirilmesi genel Cammel Laird tarafından yapılan büyük bir yenilemenin bir parçası.
ABD’li yetkililer, İran ile bağlantılı işlemlerde milyarlarca doları bulan tutarlarda para havaleleri yapan bir dizi banka hakkında inceleme sürdürüyor. İngiliz bankası Standard Chartered İran ile bağlantılı 250 milyar dolar tutarında bankacılık işlemini gizlediği suçlamasının kaldırılması için 340 milyon dolar ödemek üzere ABD’nin New York eyaleti bankacılık denetleme kurumu ile anlaştı. UniCredit hiseleri bugün Avrupa bankacılık endeksinin altında performans göstererek yüzde 0.9 kayıpla 3.07 eurodan işlem görüyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın