Ro-Ro taşımacılığında artış

MDN İstanbul

Denizcilik Genel Müdürlüğü Rusya bağlantılı Ro-Ro taşımacılığına dair verileri paylaştı.

Sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, “Rusya bağlantılı Ro-Ro taşımacılığında son üç ayda aylık bazda %58 artış sağlandı.” denildi. Ro-Ro taşımacılığında

2022 yılının ilk dört ayında iki ülke arasında Ro-Ro hatlarıyla aylık ortalama 5.208 araç taşınırken açılan yeni hatlarla, mayıs-temmuz döneminde bu rakam %58 artarak 8.213 araca ulaştığı da ifade edildi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu da yapılan yatırımlar ve anlaşmalar sayesinde Türkiye’nin Mavi Vatan’daki lojistik gücünün artığını ifade etti ve deniz koridorları Türkiye’nin liderliğinde gelişiyor dedi.

Ro-Ro, Roll on ve Roll off kelimelerinin kısaltılmasından oluşmaktadır. Tekerlekli vasıtaların gemilerle bir yerden bir yere nakledilebilmesini ifade etmektedir. Bu tarz yükleri taşıyan gemilere Ro-Ro gemileri, bu tip taşımacılığa da Ro-Ro taşımacılığı denilmektedir.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın