QatarEnergy, Nakilat ile sözleşme imzaladı

MDN İstanbul

QatarEnergy, Nakilat ile 174 bin metreküp kapasiteye sahip 25 adet LNG gemisi için sözleşme imzaladı

Tamamı Kore’de inşa edilecek olan 25 geminin 17’si Hyundai Heavy Industries’de (HHI) sekizi ise Hanwha Ocean’da yapım aşamasında.

Anlaşma, 24 Mart’ta QatarEnergy’nin Doha’daki merkezinde düzenlenen bir törende Katar Enerji Bakanı ve QatarEnergy Başkanı ve CEO’su Saad Sherida Al-Kaabi ve Nakilat CEO’su Abdullah Al Sulaiti arasında imzalandı.

Katar Enerji Bakanı ve QatarEnergy Başkanı ve CEO’su Saad Sherida Al-Kaabi, “Bu anlaşmalar, geçen ay Nakilat’ın 25 adede kadar konvansiyonel boyuttaki LNG taşıyıcısının sahibi ve işletmecisi olarak seçilmesini pekiştirerek Katar’ın amiral gemisi LNG nakliye ve denizcilik şirketine olan güvenimizin devam ettiğinin altını çiziyor. Bu, Nakilat’ın dünya standartlarındaki kabiliyetlerinin yanı sıra borsada işlem gören Katarlı şirketlerin ülkemizin ulusal ekonomisine yaptığı önemli katkıların da bir kanıtıdır. Bugün imzaladığımız anlaşmalar, LNG üretim kapasitemizi 2030 yılına kadar yılda 142 milyon tona çıkararak dünyaya daha temiz ve güvenilir enerji tedariki sağlama yolunda ilerlerken, QatarEnergy’nin gelecekteki ihtiyaçlarımızı karşılayacak tarihi LNG sevkiyat programının uygulanmasında önemli bir rol oynuyor” ifadelerini kullandı.

Her biri 174 bin metreküp kapasiteye sahip olacak olan 25 gemi, 15 yıl boyunca Nakilat tarafından QatarEnergy’nin iştiraklerine kiralanacak.

Seatrade Maritime

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın