Putin: Türkiye en büyük Avrupa gaz merkezi olabilir

MDN İstanbul

Rusya Enerji Haftası’nda konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Türkiye’nin Avrupa için en büyük gaz koridoru olabileceğini söyledi.

Putin, petrol fiyatlarına yönelik tavan fiyat uygulamasının enerji maliyetlerini daha artıracağını söylerken son OPEC+ kararının hem üreticiler hem de tüketiciler için olumlu olmasını umduğunu, OPEC+’nın koordinasyon içinde çalışacağını ifade etti.

Rusya Devlet Başkanı, Türkiye’nin Avrupa için en büyük arz hattı olabileceğine de dikkat çekti.

Putin ayrıca Avrupa’da gündemde olan petrol fiyatlarına tavan fiyatın enerji maliyetlerini daha da artıracağını belirtti ve bu kış Avrupa’ya gaz tedarikine hazır olduklarını, Rusya’nın kontratlarla bağlanmış arza devam ettiğini de sözlerine ekledi.

Kuzey Akım’daki sobatajın terör eylemi olduğuna ilişkin herhangi bir şüpheye yer olmadığını söyleyen Putin, buradaki kaybın Karadeniz’e yönlendirilebileceğini belirtti.

Putin, toplam petrol ihracatı ve üretiminin 2025 yılına kadar mevcut seviyelerde kalmasını planladıklarını da ekledi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın