Prof. Dr. Kerim Atamer, Deniz İcra Hukuku eğitimi verecek

MDN İstanbul

İstanbul Gedik Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Fazıl Kerim Atamer tarafından verilecek “Deniz İcra Hukuku” konulu eğitim, 12-13 Ekim ve 19-20 Ekim tarihlerinde düzenlenecek.

İstanbul Gedik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi bünyesinde verilecek olan Deniz İcra Hukuku eğitimi, Üniversite’nin Nişantaşı Yerleşkesi’nde gerçekleşecek.

Prof. Dr. Fazıl Kerim Atamer kimdir?

1987 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Kerim Atamer, önce avukat olarak çalışmaya başlamıştır. 1997 yılında ortaklarıyla birlikte kendi bürosunu kurmuştur. Deniz Ticareti Hukuku alanında hazırladığı doktora teziyle, 1999 yılında Hamburg Üniversitesi’nden Doctor Iuris unvanını almıştır. Yeni Türk Ticaret Kanunu’nu hazırlamak üzere Adalet Bakanlığı tarafından görevlendirilen Komisyon’a 2000 yılında seçilmiştir.
2002 yılında İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde yardımcı doçent olarak çalışmaya başlamıştır. 25 Aralık 2006 tarihinde Deniz Hukuku Doçenti unvanını almıştır. 2010 yılında Koç Üniversitesi’ne geçmiştir. 2011 yılında ise İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde ders vermeye başlamış, 25 Temmuz 2013 tarihinde aynı Üniversite’de Profesörlük kadrosuna atanmıştır. 3 Temmuz 2015 tarihinde kendi isteğiyle bu görevinden ayrılmıştır. İngilizce, Almanca ile Türkçe dillerinde, yurtdışında ve içinde çok sayıda yayını bulunmaktadır.
2019 yılı itibarıyla İstanbul Gedik Üniversitesi’nde Hukuk Fakültesi Dekanı olan Atamer, hâlen, bir yandan araştırma ve yayın faaliyetlerini sürdürmekte, diğer yandan da hakem ve danışman olarak çalışmaktadır.

Bunu Paylaşın