Powell’ın açıklamaları öncesinde resesyon endişesi fiyatlanıyor

MDN İstanbul

Fed’in gelecek toplantılarda atacağı adımların ABD ekonomisini resesyona sokup sokmayacağına ilişkin belirsizlikler piyasalarda fiyatlamaları zorlaştırmaya devam ediyor.resesyon endişesi

Bugün, Fed Başkanı Joreme Powell’ın Senato’ya sunacağı para politikası raporu ve Fed’in gelecek dönemdeki yol haritasına ilişkin sözle yönlendirmelerinin piyasalarda volatiliteyi artırması bekleniyor. resesyon endişesi

Fed yetkililerinin devam eden şahin açıklamaları bankanın gelecek dönem atacağı adımların ülke ekonomisini resesyona sokabileceği endişesini güçlendiriyor.

ABD’de dün açıklanan verilere göre, ülkede ikinci el konut satışları, konut fiyatlarının rekor seviyeye çıkması ve konut kredisi faiz oranlarının artmasıyla mayısta aylık yüzde 3,4 ile Haziran 2020’den bu yana en düşük seviyeye geriledi. ABD’de ikinci el piyasasında medyan konut fiyatları, mayısta yıllık bazda yüzde 14,8 arttı ve ilk kez 400 bin doları aşarak rekor seviyeye ulaştı.

ABD ekonomisinin resesyona ilişkin fiyatlamalarında öncü göstergeler arasında bulunan konut piyasasındaki gelişmeler yatırımcılar tarafından oldukça yakından takip ediliyor.resesyon endişesi

ABD’nin tahvil piyasalarında ise söz konusu gelişmelere karşın hafta başından bu yana sakin bir seyir izlenirken 10 yıllık tahvil faizi yüzde 3,26 seviyesinde bulunuyor.

ABD’de benzinde vergi indirimi için ABD Başkanı Joe Biden’ın bugün harekete geçmesi beklenirken artan resesyon endişesi petrol fiyatlarını baskılamaya devam ediyor.

Rusya’nın doğal gaz akışını kapasitenin yüzde 40’ına kadar indirmesi bölge ülkelerini konu hakkında önlemler almaya yönlendirirken Alman hükûmetinin 10 gün için acil müdahale planını açıklaması bekleniyor.

Ayrıca bugün yayımlanan Japonya Merkez Bankası (BoJ) toplantı tutanaklarında bankanın rekor kırmaya devam eden dolar/yen paritesinin ülke ekonomisine olası etkileri konusunda endişeli olduğu vurgusu da piyasalar tarafından yakından takip ediliyor.

Piyasalarda bugün

15.55 ABD Kırmızı Kitap (Yıllık)
16.30 ABD, Fed Başkanı Powell’ın konuşması
17.00 Euro Bölgesi, haziran ayı tüketici güven endeksi
23.30 Amerikan Petrol Enstitüsü haftalık ham petrol stokları

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

  

Bunu Paylaşın