Posidonia 2012 Uluslararası Denizcilik Fuarı

MDN İstanbul

Dünyanın 93 ülkesinden yüzlerce deniz ticareti ve yan sanayi firmasını bir araya getiren Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı 4-8 Haziran 2012 tarihlerinde Atina’da gerçekleştirildi. Devam etmekte olan Euro Bölgesi krizine rağmen, tüm dünyadan denizcilik sektörünün önde gelen firmalarının rağbet gösterdiği fuarda katılımın yüksek olması dikkat çekti.  Posidonia Fuarı’na, Türk denizcilik sektörü de büyük ilgi gösterirken, Fuarda 23 Türk firması stant kurarak katılım gösterdi.
Deniz ticareti ve yan sanayinin en önemli fuarlarından biri olan Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı 4 Haziran’da Atina’da kapılarını ziyaretçilerine açtı. Türk denizcilik firmalarının başarılı bir organizasyon gerçekleştirip yüksek bir katılım gösterdiği fuardan Türk denizcilik sektörü temsilcileri olumlu izlenimlerle ayrıldı. MarineDeal News’ün de tamamı İngilizce Özel sayısıyla katıldığı fuarda Türkiye’den katılım gösteren firmalar, Türk denizciliğinin iyi tanıtım yaptığını ve dünya denizcileriyle birçok ticari ilişkinin kurulduğu konusunda görüşlerini paylaştılar.
Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı’nın açılış törenini Yunan Başbakanı Panagiotis Pikramenos gerçekleştirdi. Törene birçok üst düzey devlet yetkilisi, yabancı diplomatlar ve uluslararası denizcilik organizasyonlarının temsilcileri ile küresel taşımacılık endüstrisinin en önemli organizasyonları katıldı.
Posidonia Uluslararası Denizcilik Fuarı’nda yalnız yeni teknolojilerin, ürünlerin ve servislerin gösterimi yapılmadı. Dünya ticareti ve deniz taşımacılığı ile kruvaziyer endüstri ve deniz turizminin en son gelişmeleri de katılımcılar tarafından değerlendirildi.
Fuar hakkında görüşlerini aldığımız İMEAK Deniz Ticaret Odası Meclis Üyesi Adil Göksu: “Deniz Ticaret Odası standı 15 m2’lik bölümü Piri Reis’e ayrılan toplamda 33 m2’den oluşmasına rağmen merkeze yerleştirilen büyük çaplı İstanbul Boğazı resmi ve inşa halindeki Piri Reis Üniversitesi’nin binalarının bitişiyle ilgili maket görüntüler ilgi çekmiş ve ziyaretçiler geniş çapta bilgi edinmişlerdir” dedi. Adil Göksu “Önemli bir nokta da Piri Reis Üniversitesi’nin hayata geçirilmesi ve okulun planlandığı şekilde eğitime başlamasıdır. Okula ilgi görüldüğü kadarıyla çok büyük ölçüdedir. Fuar esnasında teknik olarak hiçbir sorun yaşanmamıştır” diyerek fuarın kendileri açısından başarılı geçtiğini sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın