Petrol şirketleri, nesli tükenmekte olan balinalar için ABD’ye dava açtı

MDN İstanbul

Louisiana ve Chevron eyaletindeki Petrol ve Gaz Endüstrisi Ticaret Grubu (CVX.N) dün Biden Hükûmeti’ne Meksika Körfezi’nde yapılacak petrol ve gaz kiralama satışından arazi çekme kararı nedeniyle dava açtı. Söz konusu karar, nesli tükenmekte olan Rice balina türünü korumayı kısıtlıyor.

Biden, iklim değişikliği gündeminin bir parçası olarak 2021’de göreve geldikten kısa bir süre sonra federal sondaj ihalelerini askıya almıştı. Ancak bir yıllık Enflasyonu Azaltma Yasası’na göre hükûmet, önümüzdeki ay için planlanan Meksika Körfezi kira satışını gerçekleştirmek zorunda.

İçişleri Bakanlığı Okyanus Enerjisi Yönetimi’nin çarşamba günü kira satışını gerçekleştirme planlarını kesinleştirmesinin ardından Louisiana’nın Batı Bölgesi Federal Mahkemesi’nde dava açıldı. Nihai satış bildirimi, nesli tükenmekte olan Rice balinasını korumayı amaçlayan yeni geliştirme kısıtlamalarını içeriyordu.

Amerikan Petrol Enstitüsü Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş Hukuk Müşaviri Ryan Meyers, yaptığı açıklamada, “Bugün, İçişleri Bakanlığı’nın Amerika’nın Meksika Körfezi’ndeki enerji erişimini daha da kısıtlamaya yönelik haksız eylemlerine itiraz etmek için adımlar atıyoruz” ifadelerini kullandı.

(Reuters)

Bunu Paylaşın