Petkim, yılın ikinci çeyreğini kârla kapattı

MDN İstanbul

Petkim, yurtiçi satışlarının payını yüzde yüzde 10 artırdı ve ikinci çeyrekte 145 milyon TL’lik kâra imza attı.SOCAR Türkiye’nin iştiraki Petkim, yılın ikinci çeyreğinde 145 milyon TL kâr elde etti. İkinci çeyrekte toplam satışları 2,2 milyar TL’yi bulan şirketin yurtiçi satışlarının payında ise 2020 yılının ilk çeyreğine göre yüzde 10’luk artış yaşandı. Şirketin aynı dönemdeki ihracatı ise 100 milyon dolar seviyesinde açıklandı.

Anar Mammadov

Konu ile ilgili değerlendirmelerde bulunan SOCAR Türkiye Rafineri ve Petrokimya İş Birimi Başkanı ve Petkim Genel Müdürü Anar Mammadov, “Şirketimiz 2020 yılının ikinci çeyreğinde gösterdiği yüksek performans ile pek çok sektörün pandemi nedeni ile çok zorlandığı bir dönemde 145 milyon TL’lik kâra ulaştı. Bu dönemde yönetimsel anlamda çok iyi bir performans gösterirken, rafineri ve petrokimya alanındaki müşterilerimiz için ‘güvenilir tedarikçi’ olduğumuzu bir kez daha kanıtladık. İşletme sermayesini etkin bir şekilde yönetmemiz sayesinde 2020 yılının ilk altı aylık döneminde operasyonel faaliyetlerden 1 milyar TL nakit yaratma başarısını gösterdik. Bu dönemde şirketimizin cari oranı ise 1,9’dan 2,2’ye çıktı. Bu da likidite sorunu ile karşılaşılmaması için yaptığımız yönetimsel hamlelerin başarıya ulaştığının ve bu konuda çok iyi sonuç aldığımızın göstergesi oldu,’’ dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın