Pendik’te kuvvetli rüzgâr yüzünden 3 tekne battı

MDN İstanbul

İstanbul Pendik Sahili’nde demirli teknelerden 3’ü şiddetli dalgalar nedeniyle batarken bir tekne kayalıklara çarparak zarar gördü

İstanbul’da kuvvetli rüzgâr ve dalgalara karşı tekne sahipleri teknelerinin başında bekleyerek olumsuz durumlara karşı önlem almaya çalıştı.

Amatör Denizciler Derneği Başkanı Hulusi Ketenci, hava koşulları hakkında söyledi:

Şu anda hâlihazırda burada 300’e yakın teknemiz var abartısız. Bunların içerisinde batanlar ve ciddi derecede maddi hasar yaşayan arkadaşlarımız var. Şu an 3 tane teknemiz battı. Kurtaramadık onları. Birkaçını buradan kurtardık. Daha güvenli diye marina tarafında tonozladık. Günler öncesinden bunların uyarılarını aldık ve herkese teknesi olan arkadaşlara bunun önemini belirten mesajlarımızı çektik biz. Bununla ilgili tonozlama sistemlerimizi kuvvetlendirmeye çalıştık. Fakat ulaşamadığımız bazı arkadaşlarımız da oldu.

Burada olmayan veya dışarıda olan arkadaşlarımız sıkıntı yaşayanlar bunlar. Ama deniz ve dalga daha kuvvetli geldiğinden dolayı batmalar yaşandı dedi.

Konuşmasına her fırtınada benzer durumların yaşandığını hatırlatarak devam eden Ketenci, “Burada balıkçılıkla geçinen arkadaşlarımız var. Barınak daha korunaklı bir liman olduğu için akıntı ve kuvvetli rüzgârı kestiğinden dolayı bizler daha korunaklı bir tonozlama sistemine sahip oluyoruz. Şu anki yaşadığımız sıkıntının 2 katını rüzgâr ve kuvvetli lodos olarak yaşayacağız. Elimizden geldiği kadar arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışacağız” ifadelerini kullandı.

(DHA)

Bunu Paylaşın