Panama Kanalı transit rezervasyon koşullarını değiştirdi

MDN MEDIA

Panama Kanal yetkililerinin (ACP) yaptığı açıklamaya göre kilitleme merkezlerinden geçebilen Panamax Rezervasyon Koşul 3, 2 Eylül 2023’te kalktı ve 3 Eylül 2023 itibariyle Rezervasyon Koşul 1A uygulamaya girdi

Panama Kanalı’ndan bir günde toplam 32 tane gemi geçecek. 2’nci ve 3’üncü rezervasyon dönemlerindeki rekabette, hâlâ konteyner gemileri tercih edilecek.

Yığılmanın tekrar artması bekleniyor

3’üncü koşul sırasında Panama Kanalı, 3’üncü dönem rezervasyonlarının kapandığını göz önünde bulundurarak, birikmiş iş yükünü azaltmak için rezervasyon yapılmamış gemilere de geçiş izni vermişti.

Ancak Koşul 1A ile, 3’üncü dönem rezervasyon yerleri tekrar açılacak ve kanalın rezervasyonsuz gemileri kabul etme kapasitesi ortadan kalkacak. Bu madde ile yığılmanın tekrar artması bekleniyor.

Panama Kanalı’nda son durum

Kanal yetkilileri, Noel döneminde kargo hareketleri nedeniyle kanal trafiğinin artacağını ve bunun bekleme saatlerini etkileyebileceğini söyledi.


İlginizi Çekebilir:

Panama’da kısıtlama 10 ay daha uzayacak

Yağışta rekor düşüş ve El Nino etkisiyle kanaldaki su seviyesinin önümüzdeki aylarda da oldukça düşük olacağını ekledi.

4 Eylül itibariyle kanalın Atlantik ve Pasifik girişlerinde bekleyen gemi sayısı 112’ye ulaştı ve bu yığılma tedarik zincirlerini etkiledi.

Seatrade Maritime News

Bunu Paylaşın