Pakistan’dan Türk Denizaltı Filosu Komutanlığı’na ziyaret

MDN İstanbul

Pakistan Denizaltı Filosu Komutanı ve beraberindeki heyet ile Türk Denizaltı Filosu Komutanlığı’nı ve Komutanlığa bağlı birlikleri ziyaret etti

Türk savunma sanayi firması STM koordinasyonunda Türkiye’ye davet edilen Pakistan Deniz Kuvvetleri Denizaltı Filo Komutanı ile beraberindeki heyet, Türk Deniz Kuvvetleri ile Türk savunma sanayi şirketlerine bir dizi resmî ziyarette bulundu.

Millî Savunma Bakanlığı’nın resmî twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi, “Pakistan Denizaltı Filosu Komutanı ve beraberindeki heyet ile savunma sanayi kuruluşlarından temsilciler, Denizaltı Filosu Komutanlığımızı ve bağlı birlikleri ziyaret ederek incelemelerde bulundu”

Ziyaret kapsamında hâlihazırda STM ana yükleniciliğinde Pakistan Deniz Kuvvetleri’ne ait Agosta 90B Sınıfı Denizaltıların yarı ömür modernizasyonu ile ilişkili olarak STM tarafından üç adet denizaltıdan ikisinin teslimatları gerçekleştirildi.

Ayrıca Donanma’da başarıyla görev icra eden proje çerçevesinde üçüncü denizaltının konfigürasyonunda Türkiye’de benzer platformlarda aktif muhtelif sistemlerin kullanılabilirliğine ilişkin değerlendirmeler STM koordinesinde ilgili firmalar nezdinde yapıldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın