Özgen Boya ödüle doymuyor!

MDN İstanbul

Tuzla Shipyard’ın Çözüm Ortakları hizmet ödülünü tedarikçi kategorisinde kazanan Aygün Özgen ile MarineDeal News olarak özel bir röportaj yaptık

Tuzla Shipyard Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran tarafından her yıl tedarikçi ve alt yüklenicilere verilen Çözüm Ortakları ödüllerinden en iyi tedarikçi kategorisinde 3. kez üst üste ödül kazanan Özgen Boya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Aygün Özgen, aldığı ödülden duyduğu mutluluğunu dile getirirken denizcilik sektörünü en iyi bilenlerden biri olarak sektörde yaşanan yapısal problemlerini ve çözüm önerilerini dile getirdi.
Aldığı tedarikçi ödülünü değerlendiren Aygün Özgen, Özgen Boya olarak 62 yıldır aralıksız armatörlere ve tersanelere servis veren tedarikçilik sektöründe hizmet verdiklerini vurgulayarak, hizmet kalitelerini her geçen gün artırmanın kendilerinin asla taviz vermediği özelliklerinden biri oduğunu söyledi. Ürün gamlarının yüzde 80’inin yerli olduğunu vurgulayan Özgen, “Bizim işimizdeki en önemli nokta: Armatör veya satın alma grubu bizi tercih ettikten sonra verdiği işi unutarak rahat bir nefes alacak ve unutacak, işin en mükemmel düzeyde yapıldığını düşünerek tekrar geriye bakmayacak, yani düşünmeyecek” dedi.
Özgen, tedarikçilik sektörünün en önemli sıkıntılarından birinin pazarlama ve satınalma stratejileri olduğunu, bu sebeple şirketlerin satınalma birimleriyle ortak çalışmalar yürütmeleri gerektiğini söyledi. Özgen Boya’nın uzun yıllar sektörde ayakta kalmasının sebebini mal satma savaşına girmeyip kaliteli hizmete verdikleri önemden kaynaklandığını belirtti. Şirketlere ve satın alma gruplarına kaliteli hizmeti önemli bir kriter olarak değerlendirmeleri konusunda çağrıda bulunan Özgen, denizcilik ve gemi inşa sektörünün sadece ucuz mala dayanan satınalma politikasını kaldıramayacağını vurguladı. 1 Temmuz 2012’de yürürlüğe girecek olan yeni TTK’nun sektördeki kaliteyi artıracağına inandığını söyleyen Özgen, bu süreçte bütün firmalara düşen önemli görevler olduğunu söyledi.
Teknik bir sürü malzemeyi sağlamasının yanında çok iyi hizmet gerektiren bir sektör olduklarını belirten Özgen sözlerini “Malın tedariği, depolanması, doğru malın seçilmesi, doğru teslimat sisteminin oluşturulması, paketlemenin iyi yapılması, anında ve eksiksiz gemiye teslimat çok önemli bizim için” diyerek sürdürdü. Hizmet ve kalite standardına sahip olmanın işletmeler için hayati önem taşıdığını da vurguladı. Müşterilerine ekonomik depolama ve ürün adedi konusunda da yardımcı olduklarını belirten Özgen, amaçlarının sadece kendilerinin değil sektördeki herkesin kazanması olduğunu, bunu uzun vadeli büyüme stratejilerinin temeli olarak düşündüklerini söyledi. Son yıllarda başta Rus ve Arap olmak üzere Türkiye’de çalışan uluslarası armatörlere büyük miktarlarda hizmet vermeye başladıklarını ve bu konuda çalışmalarını büyüterek sürdüreceklerini kaydetti. Türk armatörlerinin yurt dışında gerek tersanede gerek limanda bulunan gemilerine kendi ekipleri kontrolünde yerinde ikmal yaptıklarının ve Türk denizciliğinin sağlıklı gelişimi adına böyle bir hizmeti sağlamanın öneminin ve gerekliliğinin altını çizdi.

Özgen gelecekten umutlu
Türkiye’de şu an 2008 öncesi yatırım politikalarından kaynaklanan bir takım sıkıntılar olduğunu ancak önümüzdeki yıldan itibaren sektörün tekrar büyümeye geçmesini beklediğini belirten Aygün Özgen, dünyada yaşanan Mortgage krizini de değerlendirdi. Özgen, dünyanın sanal ticaretin stok eritmesini yaşadığını, stok eritmesinden sonra mali denetim ile birlikte gerçek ticaretin yapılacağına inandığını söyledi. Hükümetin yatırım yapan ve filolarını büyütmek isteyen armatör ve tersaneleri sübvanse etmesini doğru bulduğunu, böylelikle sektörün planlı ve sağlıklı büyüyerek uluslarası denizcilikte söz sahibi olacağını sözlerine ekledi.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın