Oruç Reis, Yunanistan’ı alarma geçirdi

MDN İstanbul

Foto: DHA
Türk Deniz Kuvvetleri Seyir Hidrografi ve Oşinografi Daire Başkanlığı tarafından 21 Temmuz-2 Ağustos tarihleri arasında Navtex ilan edildi ve Oruç Reis sismik araştırma gemisinin Yunan adası Kastellorizo’nun güneyinde ve doğusunda sismik araştırmalar yapacağı açıklandı.

Navtex ilanından sonra Yunanistan’ın Ekathimerini haber sitesinde yer alan habere göre Yunan Silahlı Kuvvetleri alarma geçti.

Marmaris’te bulunan Aksaz Deniz Üssü’nde hareketlilik gözlemlendiğinin aktarıldığı haberde 15 deniz biriminin hareket ettiği ve 15 deniz biriminin bölgede bırakıldığı belirtildi ve bu durumun Yunan Deniz Kuvvetleri’ni alarma geçirdiği söylendi.

Ayrıca, Yunan Ulusal Savunma Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros’un Kıbrıs’tan dönüşünü hızlandırdığı açıklandı.

Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki tutumunun gitgide kışkırtıcı hale geldiği ve Yunanistan’ın gerilimin artma ihtimaline karşılık kendisini hazırladığının belirtildiği haberde, Türk yetkililerin Girit veya Kastellorizo adalarında yapılacak hidrokarbon keşifleri konusunda ciddi tehdit oluşturmasından korkulduğu aktarıldı.

Türkiye’nin Yunanistan ile Mısır arasında görüşülmekte olan Münhasır Ekonomik Bölge anlaşmasını önlemek için Doğu Akdeniz’de müdahalelerde bulunmasından endişelenildiğinin söylendiği haberde, salı günü Atina’yı ziyaret eden Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas’ın Türkiye’yi Doğu Akdeniz’de yaptığı sondaj çalışmalarını durdurmaya çağırdığı belirtildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın