Önce 10 milyon euroluk anlaşma

MDN İstanbul

Çeşme’nin çehresi yeni marina ile tamamen değişiyor. Marina’nın temel atma töreninden önce kredi anlaşmaları imzalandı

Türkiye’nin önde gelen yatırım holdinglerinden IC İbrahim Çeçen Yatırım Holding ile marina yatırım ve işletmeciliği sektöründe dünyada öncü Camper & Nicholsons Marinas International ortaklığında 25 yıllığına yap-işlet-devret modeli ile kiralanan Çeşme Marina’nın temel atım töreni gerçekleşti.

24 Ekim’de, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, IC Holding Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Çeçen, Çeşme Marina Yönetim Kurulu Başkanı Serhat Çeçen ve Camper&Nicholsons Marinas International Yönetim Kurulu Başkanı Nick Maris’in katılımıyla gerçekleşen temel atma töreninde Çeşme Marina’nın altı ayda tamamlanarak mayıs 2010’da hizmete gireceği açıklandı.

Çeşme Marina’nın temel atma töreni öncesinde, yapılan 12 milyon euroluk yatırımın 10 milyon euroluk bölümü için İş Bankası ile kredi anlaşması imzalandı. 25.800.000 TL’si yatırım bedeli ve 36.700.000 TL’si işletme döneminde ödenecek kira bedelleri olmak üzere toplam 62.500.000 TL katkı bedeli olacak Çeşme Marina Projesi’nin toplam kara alanı 34.500 m2, marina hizmetleri ve ticari alanlarla birlikte kapalı alanı yaklaşık 7.500 m2.

Sadece yatçılara değil, tüm Çeşme’ye kaliteli bir hizmet anlayışı sunmayı hedefleyen Çeşme Marina’da, alışveriş merkezi, farklı zevklere hitap eden restoran, kafe ve barlar, spor ve sağlıklı yaşam merkezi, yat kulüp gibi hizmetler de sunulacak. Ege Denizi’nin ortasındaki stratejik konumunun yanında, Çeşme’nin otantikliği, korunmuş olması, kalabalık ve ticari olmaması sebebiyle de, Çeşme Marina uluslararası yatçılık platformunda farklılık yaratacak. Uluslararası bir su sporları merkezi ve yelken yarışlarının uğrak noktası olan Çeşme’ye, yeni organizasyonlar kazandırmak ve yelken sporunun da merkezi haline getirmek hedefinde olan Çeşme Marina, kurduğu yat kulübü ile her yaştan yelken severleri bir araya getirmeyi planlıyor. Çeşme Marina’nın Çeşme’nin tarihi ve kültürel mirasına uyumlu olmasına titizlik gösterilen mimari tasarımı Atelier Xavier Bohl ve Ayyapı Mimarlık tarafından hazırlandı.

IC Yatırım Holding’in inşaat şirketi olan İçtaş İnşaat’ın deneyim ve tecrübeleri ile güncel teknolojiler kullanılarak inşa edilecek Çeşme Marina’nın, deniz alanında tekne yerleşiminde, fonksiyon ve konforu iyileştirmeye yönelik çalışmalar yapılıyor. Bir şehir içi marinası olacak Çeşme Marina’da, yatçıların tüm ihtiyaçlarına karşılık verecek en son teknolojik ürünler ve hizmetler ile birlikte Çeşme ve çevresinde eksik olan sosyal ve ticari ihtiyaçlara karşılık verilmesi planlandı.

Uluslararası üne sahip tatil beldesi ve limanı olan Çeşme’de, yatçılık turizminin gözbebeği olmaya aday bir yatırımla ortaya çıkan Çeşme Marina’da, maksimum büyüklüğü 60 mt. olan denizde 400, karada 100 tekne kapasitesi ve yatçıların ihtiyaç duyacağı tüm hizmetlerin yer alması öngörülüyor. Türkiye’nin en iyi marinalarından biri olan Port Göcek Marina ile tanınan Camper&Nicholsons Marinas International, bu kez IC Yatırım Holding ile ortak bir marinaya hazırlanıyor.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın