NYK, MTI ve Nabtesco’dan motor problemlerine erken teşhis

MDN MEDIA

Nippon Yusen Kabushiki Kaisha (NYK), Nabtesco Corporation (Nabtesco) ve MTI Co, motordaki anormallikleri erken tespit eden bir sistem geliştirdi

Elektrik dinlem çubuğu, operasyon aleti olarak belirlenmiş bir akıllı telefon ve PC yazılımından oluşan sistem, Kirari Muse, geminin motor teçhizatından gelen sesleri kaydedip, görüntülemesini yapıp, analiz ederek motorun durumunu değerlendiriyor.

Dış seslerden etkilenmeyen elektrik çubuk sesleri kaydederken, PC yazılımı kayıtları analiz ederek, gemiciler için verilerin şemasını ve grafiğini oluşturuyor. Eğer, elde edilen ses sisteme referans olarak girilen sesten farklı çıkarsa alarm veriyor. Akıllı telefon ise, kontrol edilecek aleti seçmeye, kontrollerdeki sesleri kaydetmeye ve verileri yazılıma aktarmaya imkân sağlıyor.

Sesi veri olarak kullandığı için Kirari Muse, denizcilerin tecrübe ve bilgi düzeyinden etkilenmeden elde edilen son kaydı referans ses veya eski seslerle karşılaştırarak erken problem tespiti yapabiliyor.

Firmalarla, klaslama kuruluşlarıyla ve imalatçılarla bilgi paylaşımını kolaylaştırarak da problem teşhisi ve onarımı için kıyıdan gelecek desteği artırıyor.

Dış yazılıma ihtiyaç duymayan cihaz, denizcilikle ilgisi olmayan ekipmanlarda da kullanılabilir. Üretici ortaklara göre kullanıcılar, kolayca kontrol edilecek aleti seçerek, referans veriyi girip, ses analizine başlayabilirler.

OFFSHORE ENERGY

ETİKETLER: , ,
Bunu Paylaşın