Normalleşme sonrası yoğunluğuna çözüm, kombine taşıma sistemi

MDN İstanbul

Koronavirüs tedbirleri kapsamında Avrupa’da üretime ara veren firmalar, Türkiye’den sipariş ettikleri ürünleri depolarda bekletiyordu. Önlemlerin hafiflemesiyle birlikte tekrar üretime başlayan firmaların depolarda bekleyen yükleri de yola çıkmaya başladı. Depolama ve entegre lojistik hizmetleri sunan ISD Logistics CEO’su Korkut Koray Yalça, normalleşme sonrası Çin’deki liman ve gümrüklerde yaşanan yoğunluk ve karmaşıklığa atıfta bulunarak uyarılarda bulundu.

Çin’de normalleşme sonrası lojistik operasyonların karmaşıklaştığını söyleyen Yalça, “Çin’de liman ve gümrüklerde kilometrelerce kuyruklar var. Bu durumun bizim ülkemizde ve uluslararası taşımalarımızda yaşanacağını düşünmüyorum ancak şirketler lojistik planlamalarını doğru yönetmeli. Artan taleple birlikte tedarik zincirinde aksamalar meydana gelebilir,” dedi.

Alternatif taşıma modellerinin her zaman göz önünde bulundurulması gerektiğini hatırlatan Yalça, demiryolu + karayolu, Ro-Ro + karayolu gibi kombine taşımaları kullanarak bu sürecin karmaşık hale gelmeden atlatılabileceğini söyledi.

ISD Logistics olarak koronavirüs salgını sürecinde kombine taşıma operasyonlarına ağırlık verdiklerini açıklayan Yalça, Türkiye’den Ro-Ro ya da demiryolu ile çıkan yükleri Avrupa ülkelerinde çalıştıkları yerel sürücüler ile son noktaya teslim ettiklerini ve tüm taşımaları sağlıklı bir şekilde yürütebildiklerini belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın