Nieswandt: Türkiye, Avrupa’nın Çin’i

MDN İstanbul

Hamburg Marine Group tarafından düzenlenen dostluk yemeğinin dördüncüsü İstanbul Ceylan InterContinental Hotel’de gerçekleştirildi. Almanya ve Türkiye’den sektör temsilcileri, bankacılar ve hukuk bürolarını bir araya getiren toplantıya Başbakanlık Denizcilik Müsteşarı Hasan Naiboğlu, Denizcilik Müsteşarlığı İstanbul Bölge Müdürü Cemalettin Şevli, Arkas Holding Yönetim Kurulu Başkanı Lucien Arkas, HSH Nordbank Uluslararası Müşteriler Birimi Yöneticisi Christian Nieswandt ve Marvel Denizcilik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik  katıldı.
Yemek öncesi düzenlenen konferansta bir konuşma yapan Lucien Arkas, 2011 yılı için pek umutlu olmadığını ifade ederek “hayatımda verdiğim iki doğru karar var ve bunlardan biri tersane kurmaktan vazgeçmem. Ancak, kimse merak etmesin, güneş tekrar doğacak” şeklinde konuştu.
HSH Nordbank Temsilcisi Christian Nieswandt ise konuşmasında Türkiye’yi Avrupa’nın Çin’i olarak gördüklerini ifade etti. Bünyelerinde ulaşım ve denizcilik sektörü için özel birimler oluşturacaklarını, gelecekte de denizciliğin Nordbank için önemli alan olmaya devam edeceğini ve Türkiye’nin kendileri için ilgi çekici bir pazar olduğunu vurgulayan Nieswandt MarineDeal News’a yaptığı açıklamada, “bugün için müşterilerimizden kredi başvurusu bulunmuyor. Müşteri portföyümüzü yeniden yapılandırıyoruz. Müşterilerimize 2011 veya 2012 yıllarında kredi sağlamaya başlayacağımızı düşünüyorum. Ancak, müşterilerimiz herhangi bir zorluk içine düşerse elbette ki her zaman yanlarındayız” diye konuştu.
Konferansta bir konuşma yapan Marvel Denizcilik ve Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik, Türk tersanelerinin özel gemiler inşa etmesi gerektiğini ifade ederek “Türk tersanelerinin kalite sorunu yok. Ancak yakında Uzakdoğu’nun da kalite sorunu olmayacak. Karadeniz ve Akdeniz’deki ticaret hâlâ kosterlerle yapılıyor ve iddia ediyorum bundan 100 yıl sonra da kosterlerle yapılmaya devam edecek. Koster filosunun yaş ortalaması 30’a gelmiş. Bunların yenilenmesi lazım. Bankacılarımız koster inşası ile ilgili kredi taleplerine sıcak bakmalı” şeklinde konuştu.

ETİKETLER:
Bunu Paylaşın