MSC filosunu Kongsberg’e emanet ediyor

MDN İstanbul

Konteyner taşımacılığı devi MSC, 500 gemiden oluşan filosunun tamamını dijitalleştirmesi için Kongsberg Digital ile sözleşme imzaladı.

Beş yıl süreceği açıklanan anlaşma, Kongsberg Digital’in veri altyapı hizmeti Vessel Insight ve Gemi Performansı uygulamasının MCS’nin yaklaşık 500 gemiden oluşan filosunun tamamında teslimatını ve sunulacak ek seçenekleri içeriyor.

Hâlihazırda sisteminde birçok uygulama ve sistemi barındıran ve dijital olarak olgunlaşmış bir nakliye şirketi olan MSC, Dijital Konteyner Taşımacılığı Birliği (Digital Container Shipping Association-DCSA)’nin de kurucu üyesi. Şirket, Kongsberg Digital’in gemiden buluta veri altyapısı Vessel Insight’ı kullanarak daha fazla şeffaflık ve daha iyi veri kullanımı elde etmeyi planlıyor.

Dijitalleştirilmiş deniz taşımacılığı için bir ekosistem olarak tasarlanan Kognifai Marketplace’teki uygulamalar sayesinde kaliteli verilerin toplanması ve bağlamlaştırılmasının; yakıt kullanımını ve emisyon salınımlarını azaltmak için seferi optimize etmek, doğru ve verimli kullanımla raporlama süreçlerinin otomatikleştirilmesi ve istikrarlı bağlantı yoluyla güvenlik ve mürettebat refahının artırılması adına iyi bir başlangıç noktası sağladığı belirtiliyor.

Kongsberg Digital, MSC’ye Vessel Insight’a bağlanmanın ve ilgili uygulamalarına erişimin yanı sıra kullanım süreçlerinde de yakın takip sağlayacak.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın