Monjasa, Ortadoğu ve Batı Afrika’da güçlenmeye devam ediyor

MDN İstanbul

Petrol ve Gemicilik Şirketi Monjasa, Batı Afrika ve Basra Körfezi’ndeki yakıt ikmali ve kargo operasyonları için petrol ve kimyasal tankerler satın aldı.

19.991 dwt’lik Monjasa Thunder ve 7.991 dwt’lik Monjasa Shipper bu ay içinde faaliyete geçecek. 

Monjasa, Riga, Letonya’da Monjasa Thunder’ı (eski adıyla Solando) ve Singapur’da Monjasa Shipper’ı (eski adıyla Pearl Mercury) teslim aldı. İki tanker Lomé ve Togo Dubai, Birleşik Arap Emirliklerin’den geliyor.  

“Tanker pazarında kaliteli ikinci el tonaj bulmak kolay bir iş değil”

Monjasa’nın Denizcilik Direktörü Torben Maigaard Nielsen, “Zorlu tanker pazarında iki satın alma işlemini tamamlamaktan memnuniyet duyuyoruz. Her iki gemi de çok bakımlı ve mevcut tanker filomuzun son derece işlevsel eklentileri. Nitekim Monjasa Thunder’ın Batı Afrika seferinin bir parçası olarak Rotterdam’daki ilk kargo operasyonunu başarıyla tamamladık. Burada, geminin yüksek verimlilik potansiyelini deneyimledik ve günümüzün tanker pazarında kaliteli ikinci el tonaj bulmak kolay bir iş değil” ifadelerini kullandı.

Yaklaşık 20.000 dwt taşıma kapasitesi ile Monjasa Thunder, genellikle 8.000-13.000 dwt arasında değişen Monjasa’nın mevcut Batı Afrika tankerlerinden biraz daha büyük.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın