MOL biyoyakıt denemelerine başladı

MDN İstanbul

Japon nakliye şirketi Mitsui O.S.K. Lines (MOL), bünyesinde yer alan şirket Aquarius LNG Shipping Limited’e ait sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) taşıyıcısı Papua adlı geminin biyoyakıt kullanılan deniz denemelerine başladığını açıkladı.

MOL Group, Haziran 2021’de açıkladığı yeni çevre stratejisinde fosil yakıtların alternatifi olabilecek yakıtlar arasında biyoyakıtı da göstermişti.

Papua’ya, Singapur Limanı’nda ExxonMobil Marine Limited tarafından yaklaşık 1,500 ton biyoyakıt dolduruldu.

Kullanılan deniz biyoyakıtı, yüzde 25’e kadar atık bazlı yağ asidi metil esterleri (FAME) ile işlenmiş yüzde 0,50 artık bazlı kükürt bazlı bir yakıttan (VLSFO) oluşuyor. Biyo bileşen, Uluslararası Sürdürülebilirlik ve Karbon Sertifikasyon (ISCC) kuruluşu tarafından da akredite edildi.

MOL, daha önce de Singapur’da Heroic Ace isimli araç taşıyıcısında gerçekleşen ilk biyoyakıtlı bunker operasyonunu yürütmek üzere Singapur merkezli yakıt ikmal şirketi TotalEnergies Marine Fuels ile işbirliği yapmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın