Mitsui’den FSRU ile alternatif enerji tedariki çalışması

MDN MEDIA

Japon merkezli Mitsui & Co. Fukui Vilayeti ve Hokuriku Electric Power Company ile Tsuruga Limanı’nda FSRU ile hidrojen ve amonyak tedariki sağlamanın geliştirilmesi üzerine bir fizibilite çalışması yapmak için işbirliği yaptı

Çalışma, enerji sektöründeki dönüşümün yapısal gelişimini anlamak için Japonya Ekonomi, Ticaret ve Endüstri Bakanlığı’nın verdiği ödenek kapsamında seçildi. Japon Hükûmeti konuyla ilgili oluşturulan kurulda, bölgede hidrojen ve amonyağın kullanımını pekiştirme ve endüstriyelleştirmeye odaklanma kararı aldı. Kurul aynı zamanda, Tsuruga’nın saklama depoları ve boru hatları gibi tedarik tesisleri ve yük boşaltımı için merkez hâline gelmesine de karar verdi.

Amaç, alternatif yakıtların kullanım alanlarını test etmek

Mitsui ve ortaklarının yürüteceği çalışmanın amacı, amonyak FSRU’larının kullanılmaya başlanması, FSRU’dan elde edilen amonyağın işlenmesi ve hidrojenin, kargo işleme ekipmanlarında güç kaynağı olarak kullanılması gibi hidrojen ve amonyağın tedarik zincirinin geliştirilmesi olacak.

Fukui Vilayeti, hidrojen bazlı güç jeneratörlerinin gelişimini incelerken, Hokuriku Electric Power ise, amonyağın kullanımını araştıracak. Mitsui & Co ise, FSRU ile ilgili bir çalışma yürütecek.

Hidrojen ve amonyağa yoğun ilgi

Hidrojen ve amonyak, Japon Hükûmeti’nin 6’ncı Stratejik Enerji Planı’nda, karbon nötr dönemi için hayati rol oynayacak enerji kaynakları olarak gösterildi.

Mitsui Co’nun ilk çalışması değil

Bu yılın başlarında Mitsui Co. Mitsui Chemicals, IHI Corporation ve The Kansai Electric Power Co. ile Osaka’da amonyak ve hidrojen tedarik zinciri kurmak için başka bir projede bir araya gelmişti.

OFFSHORE ENERGY

Bunu Paylaşın