Mısır ve Yunanistan, Akdeniz’de ortak tatbikat düzenledi

MDN İstanbul

Mısır ve Yunanistan, deniz eğitimleri gerçekleştirdi.

Mısır Silahlı Kuvvetleri tarafından yapılan açıklamada, Mısır ve Yunanistan’ın Akdeniz’de ortak deniz tatbikatı düzenlediği bildirildi ve “Silahlı kuvvetlerin diğer ordularla eğitim seviyesini ve uzmanlık alışverişini teşvik etme planı çerçevesinde, iki ülke kuvvetleri kuzey filo bölgesinde (Mısır’ın) deniz eğitimi gerçekleştirdi.” denildi. Yunanistan 

Tatbikata Mısır’ın “el-Moaz” korvetinin ve Yunanistan’ın “HS Ikaria” çıkarma gemisinin katıldığı belirtilirken eğitimin iki donanmanın deneyim alışverişinde bulunmasına ve ortak çıkarlar elde etmek için birbirlerinin yeteneklerinden faydalandığı ve bölgede deniz güvenliği ve istikrarının korunduğu belirtildi.

Tatbikatın, denizdeki hayati bir hedefin potansiyel tehditlere karşı korunması ve deniz mayınlarının imhası da dahil olmak üzere çeşitli eğitim programlarını kapsadığı da ifade edildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın