Miçotakis: Türkiye ile diyalog kanallarını açık tutalım

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bugün yaptığı açıklamalarla, Yunanistan’la Yüksek Düzeyli Strateji Toplantısı yapmayacağız diyerek iki ülke arasındaki müzakerelere son verdiklerini yinelerken Yunan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, Ankara’ya iletişim kanallarının açık tutulması çağrısında bulundu.

Kıbrıs Rum Kesimi Cumhurbaşkanı Nikos Anastasiadis ile Lefkoşe’de görüşen Miçotakis, ismini kullanmadan Erdoğan’ın Yunanistan ile ilgili açıklamalarına cevap verdi.

Yunanistan‘ın Başbakanı, Türkiye ile iletişim kanallarını açık tutarken gerilimi azaltmak için en uygun yaklaşımı benimseyeceklerini söyledi.

Kıbrıslı Rumlarla birlikte ülkesinin uluslararası hukuktan doğan haklarını koruyacağını ifade eden Miçotakis, “Diplomatik sınırları aşan söylemlere sakin bir kararlılık ve soğukkanlılıkla her zaman karşı çıkacağız” ifadesini kullandı.

Türkiye ile diyaloğu kesme yanlısı olmadıklarını tekrarlayan Miçotakis, “Bu yaklaşımın sonunda doğru olduğunu ve yakında sakin sulara döneceğimizi, en zor koşullarda bile bence asla kapanmaması gereken iletişim kanallarını her zaman açık tutmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

 

Bunu Paylaşın