MHSS’den denizcilere ücretsiz mental sağlık desteği

MDN MEDIA

Mental Health Support Solutions (MHSS), Kızıldeniz ve Aden Körfezi’ni kullanan gemilerdeki mürettebat için ücretsiz mental sağlık desteği sağlayacağını açıkladı

MHSS, armatörleri ve yöneticileri Kızıldeniz’i ve Aden Körfezi’ni kullanan mürettebatın maruz kaldığı havadan ya da denizden gelebilecek saldırı tehdidinin, denizcilerin mental sağlığına olan etkisini hafife almamaları konusunda uyardı.

MHSS’nin Kurucusu Charles Watkins, en tecrübeli denizciler için bile başlarına ne geleceğini bilmemenin yarattığı korkunun, anksiyete ve tükenmişliğe sebep olabileceğini söylerken, saldırı haberlerini duydukça denizcilerin bu rotayı kullanacak olan gemilerde çalışmak istemekten daha çok kaçınacaklarını ekledi.

Şirket, travmaya verilen tepkilerin herkeste farklı olduğuna değinirken, saldırıya uğramış bir denizcinin olaya tepkisini aylar sonra verebileceğini belirtti.

MHSS, denizcilerin mental direncine katkı sağlayacak sakinleşme teknikleri ve anksiyeteye yardımcı olacak mental sağlık rutinleri gösterecek klinik psikologların denizciler için hazır olacağını söyledi. Psikologların, gemide saldırıya uğramış denizcilere başlarından geçen travmayla yüzleşmeleri için destek olurken, travmatik stres semptomları gösteren kişilerin bu dönemi aşmasına yardım edeceğini ifade etti.

Seatrade Maritime News

Bunu Paylaşın