Mengi Yay, NB 103 Projesi’ni suya indirdi

MDN İstanbul

Mengi Yay Yatçılık, NB 103 Projesi’nin 6 Mayıs’ta Tuzla Tesisi’nde suya ulaştığını duyurdu. Yapılan duyuruda, Mengi Yay’ın 2023 yılındaki ikinci büyük operasyonu olan NB 103’ü iç ve dış tasarımının VYD Studio tarafından yapıldığı bilgisi de verildi.

Mühendislik uygulamaları ise GINTON Naval Architects BV tarafından yapılan NB 103’ün 2 adet CAT C18 motor ile donatıldığı, 1015 beygir gücü sayesinde 11 knot seyir hızı ile 2300 deniz mili menzile sahip olduğu açıklandı. Ayrıca bu yapının sağlamlığının ve bütünlüğünün, RINA Unrestricted Navigation sınıfına göre sağlandığı biliniyor.

Tekne, Mengi Yay’ın Tuzla’daki tesislerinde seyir, deneme ve finiş faaliyetleri için hazırlıklarına devam edecek ve ardından müşterisine teslim edilecek.

NB 103 Özellikleri

Length Overall: 43,500 m.                                                             İç ve Dış Tasarım: VYD Studio

Beam: 8,80 m                                          Mühendislik Hesapları: GINTON Naval Architects BV

Draft: 2,70 m                                                                                          İnşacı: Mengi Yay Yachts

Gross Tonnage: 464 GT 

Net Tonnage: 139 NT

Displacement: 41 T

Maximum Speed: 14 kts.

Cruising Speed: 11 kts.

Range: 2300 nm.



Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın