Memur aylıklarına yüzde 40 oranında artış öngörülüyor

MDN İstanbul

Fotoğraf: AA
Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, temmuzda memur maaşlarında yapılacak artışın haziran enflasyon rakamlarının açıklanmasıyla kesinleşeceğini, artışın yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngördüklerini belirterek “Bu kapsamda, 2022’de memurlarımızın aylıklarında yapılacak kümülatif artış yaklaşık yüzde 83’e ulaşacaktır” dedi.memur aylıklarına
TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda, 2022 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile Bağlı Cetvellerinde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi.

‘Çalışanların ücretlerini enflasyona karşı koruduk’
Nebati, ek bütçeden sosyal kesimlere yeterli kaynak aktarılmadığı eleştirileri üzerine, kamu çalışanlarına 216,9 milyar lira ayrıldığını söyledi.Bakan, “Temmuzda emeklilerimizin aylıklarında yapılacak artışın yaklaşık yüzde 40 oranında olacağını öngörmekteyiz. Bu kapsamda, 2022 yılında memur emeklilerimizin aylıklarında yapılacak kümülatif artış yaklaşık yüzde 83’e, SSK ve Bağ-Kur emeklilerimizin aylıklarında yapılacak kümülatif artış ise yaklaşık yüzde 76’ya ulaşacaktır. Emekli aylıklarındaki artışın bütçeye ilave etkisi yaklaşık 180 milyar lira civarındadır. Prim gelirlerindeki artış da dikkate alınarak SGK’ye yapılacak transferlerin toplamı 154 milyar lira olarak teklif edilmiştir” bilgisini verdi.

AA

Bunu Paylaşın