Mavi Nefes Projesi kapsamında Adrasan’da deniz temizliği başlatıldı

MDN İstanbul

Marmara Denizi’nde yaşanan müsilaj sorununu çözmek, denizlerdeki genel kirliliğin önüne geçmek ve ihtiyaç halinde farklı bölgelerde deniz kirliliğiyle mücadele etmek için hayata geçen Mavi Nefes Projesi’nde yer alan iki deniz süpürgesi müsilaj ve katı atık temizliği yapıyor.

Proje kapsamında temmuz ayından itibaren deniz turizminin yoğun olduğu Adrasan bölgesinde de faaliyete başlayan deniz süpürgesi, bölgede 4 ay boyunca hem katı hem de sıvı atık toplayarak deniz temizliği için çalışacak.

İstanbul’da çalışan 2 deniz süpürgesi, Marmara Denizi’nde 21 Eylül 2021– Temmuz 2022 tarihleri arasında yaklaşık 60 tonluk atığı geri dönüşüme kazandırdı. mavi nefes

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde kurulan, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı Koordinasyon Kurulu’nda yer alan TURMEPA ile iş birliği yapan Garanti BBVA, müsilajın yayılmasını engellemek, temizlenmesini sağlamak ve genel kirliliğin önüne geçmek amacıyla eylül ayından bu yana çalışmalarını devam ettiriyor.mavi nefes

Üç yıl sürecek projenin henüz birinci yılı dolmadan Marmara Denizi dışında ihtiyaç bulunan bölgelere de destek olması bekleniyor.

Deniz turizminin yoğun olarak yaşandığı Antalya Adrasan bölgesinde de temmuz ayı itibarıyla 4 ay boyunca deniz süpürgesiyle aynı zamanda sıvı atık alımı da yaparak temizleme çalışmaları da devam ediyor.

Projeyle, deniz ekosistemin iyileşmesine katkı sağlamak ve gelecek kuşaklara daha temiz denizler bırakmak amaçlanıyor.

DHA

Bunu Paylaşın