Marshall Adaları’nın kapasitesi 100 milyon gt’ye ulaştı

MDN İstanbul

Uluslararası Gemi Tescil Daireleri A.Ş ve Marshall Adaları Cumhuriyeti (RMI) Gemi Tescil Dairesi’ne idari ve teknik destek sağlayan iştirakleri (IRI), 13-14 Mayıs’ta Şangai’de gerçekleşecek Asya Nakliye Sermayeleri Zirvesi’nde ve 2014 sonbaharında Dünya Nakliye (Çin) Zirvesi kabul töreninde yer alacak. RMI Tescil Dairesi, Çin’de gerçekleşecek bu iki dev etkinlikte 100 milyon gross tonluk kilometre taşını aşmış olmasını kutlayacak.
IRI Asya Başkanı Annie Ng, “Bir dönüm noktası niteliği taşıyan bu başarımızı Çin denizcilik sektöründeki armatörler ve diğer sektörlerin temsilcileriyle kutlamaktan çok memnunuz. 2011 yılından bu yana küresel ulaşım ve etkilerini genişleten Çin’deki tersaneler ve diğer denizcilik hizmetleri veren şirketlere rağmen RMI’deki Çinli sahiplerin sayısında ortalama yüzde 20’lik artış gözlenmiştir” şeklinde bir açıklama yaptı.
RMI tescil dairesi dünyada bir model olarak tanınan ilk denizcilik tescil dairelerinden biri olma özelleğine sahip. Güvenlik ve emniyete sağladığı katkıların yanı sıra denizcilik dünyasını korumaya yönelik çabalarıyla tanınmaktadır. RMI Tescil Dairesi dünyanın en büyük üçüncü sicil dairesi olarak şu anda 102 milyon gross tondan fazla toplamda 3,100 gemiye sahiptir.
Annie Ng, “En büyük armatörlük ülkeleri Yunanistan, Amerika Birleşik Devletleri, Almanya ve Norveç olmasına rağmen Uzak Doğu’dan böylesine yüksek bir tonajın çıkması bizi çok mutlu etti. RMI Tescil Dairesi, Çin’deki gemi sahipleri ve işletmecilere hizmet görevini yerine getirmektedir ve bu gelişen pazara olan güçlü desteğini sağlamaya devam edecektir” diye konuştu.
Çin’in Marshall Adaları Hükümeti ve RMI Sicil Dairesi açısından önemini vurgulayan ülkenin Başbakanı Christopher Jorebon Loeak, Çin ile daha yakın temas halinde çalışmayı dört gözle beklediklerini söyledi. “Gelecekte Çin ile olan kültürel ve iş bağlarımızı geliştirebilecek birçok fırsat görüyoruz. İki ülkenin de kişisel ihtiyaçları ve paylaşılan ekonomik çıkarlara dayalı sürdürülebilir bir ilişki yaratmak için işbirliği ve ortaklıklar yapabileceği pek çok alan var.”
RMI Sicil Dairesi, Paris ve Tokyo Memorandumları’nın Beyaz Listeleri’nde yer alan tek büyük açık sicildir ve dokuz yıl art arda Birleşik Devletler Kıyı Emniyeti’yle Qualship 21 durumunu yürütmektedir.

Bunu Paylaşın