Maersk’ten devasa e-ticaret yatırımı

MDN İstanbul

Nakliye devi AP Moller-Maersk, ABD ve Avrupa’da e-ticaret ve lojistiği firmalarına yatırım yaparak işletmeden doğrudan tüketiciye (B2C) sektörüne giriş yaptı.

Şirket, ABD’li Visible Supply Chain Management’ı (Visible SCM) 838 milyon dolar karşılığında, Avrupalı B2C Europe Holding’i ise 86 milyon dolar karşılığında bünyesine katmayı planlıyor.

Bu anlaşmalar Maersk’in işletmeler arasında yapılan geleneksel ticaretten B2C e-ticaret sektörüne geçiş yaptığının bir göstergesi.

Utah Salt Lake merkezli Visible SCM, çalışmalarını B2C paket teslimatı ve B2C sipariş karşılama hizmetleri üzerine yoğunlaştırmış bir şirket ve sistemleri aracılığıyla günde 200 bin sipariş işliyor ve yılda 200 milyon paket sağlıyor.

B2C Europe ise, hem perakendeciler hem de markalar için Avrupa içinde paket teslimat hizmetleri sunuyor.

Maersk, B2C alanına yönelik toplamda 924 milyon dolar değerindeki iki hamleyi yapmasının nedeni olarak e-ticaret büyümesindeki ivmelenmeyi gösteriyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın