Maersk ve Ørsted’ten offshore denemesi

MDN İstanbul

Maersk Supply Service ve Danimarkalı enerji şirketi Ørsted, elektrikli gemiler için açıkdenizde kurulacak, hem demirleme hem de şarj istasyonu görevi görecek prototip bir şamandırayı birlikte test edecek.

Ørsted’e ait açıkdeniz rüzgâr çifliklerinden birisinde gerçekleştirilecek olan yeni çözüm için yapılacak testler 2021 yılında gerçekleştirilecek.

Kurulacak olan şamandıra, küçük akülü veya hibrit elektrikli gemileri şarj etmek ve daha büyük gemilere güç sağlamak adına kullanılabilecek. Bu sayede gemiler demirlediklerinde motorlarına kapatabilecek.

Şamandıra, Maersk Supply Service tarafından geliştirildi. Ørsted ise şamandıra ile rüzgâr çiftliğinin arasındaki elektirk şebekesinin entegrasyonundan sorumlu olacak.

Şarj şamandırası, test edileceği 2021’den itibaren Ørsted’in açıkdeniz rüzgâr çiftliğindeki hizmet gemilerinden birisine gece boyunca elektrik sağlayacak.

Şirket, şamandıranın açıkdeniz rüzgâr sistemleri ile entegrasyonunun tasarlanması sırasında üretilen herhangi bir fikri mülkiyeti, rüzgâr enerjisi sektörünün karbon azaltma girişimlerinde alım potansiyeli yükseltmek adına kamuya açık hale getirmeyi amaçlıyor.

Maersk Supply Service, şamandıra projesi için 2020 yılında yaptığı tanıtımda 2,95 milyon euro ile Danimarka Denizcilik Fonu’ndan şimdiye kadar verilmiş en büyük hibeyi aldı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın