Maersk 55 personelini işten çıkartacak

MDN İstanbul

Maersk Tedarik Hizmeti (Maersk Supply Service-MSS), petrol ve gaz pazarındaki düşünün ardından yaklaşık 55 personelini işten çıkarma kararı aldı.

Şirket, çoğunluğu ana merkezi Lyngby’de olmak üzere global çapta 55 kişiyi içten çıkartarak Danimarka’daki kara maliyetlerini yaklaşık yüzde 30 oranında azaltmayı hedefliyor.

MSS CEO’su Steen S. Karstensen yaptığı açıklamada, ‘‘Bu duyurunun çalışanlarımız için çok rahatsız edici ve gerçekten de haksız olduğunu biliyoruz. Ancak petrol ve gaz endüstrisinde faaliyetlerin önemli ölçüde azalacağını öngördüğümüzden, kuruluşumuzun mevcut piyasa gerçekliğini yansıtmak ve şirketimizin geleceğini güvence altına almak adına bu kararı gerekli bir adım olarak görüyoruz,’’ ifadelerini kullandı.

Değişikliklerin MSS’nin tüm kara fonksiyonlarını ilgilendirmesi ve mayıs ayında yürürlüğe girmesi bekleniyor.

AP Moller-Maersk’ın bir alt şirketi olan MSS, dünya çapında yaklaşık bin 100 denizci ve 250 kara çalışanını istihdam ediyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın