Lüks araçlar suya gömüldü

MDN İstanbul

Atlas Okyanusu’nda 13 gündür sürüklenen 200 metrelik Panama bayraklı Felicity Ace isimli geminin Azor Adası açıklarında battığı açıklandı.

Volkswagen grubuna ait lüks otomobilleri taşıyan ve Almanya’nın Emden kentinden Kanada’nın Davisville bölgesine doğru yola çıkan Felicity Ace isimli gemi 16 Şubat’ta kargo bölümünde çıkan yangın nedeniyle 13 gündür alevler altındaydı.

Geminin işletmecisi MOL bünyesindeki Singapur merkezli MOL Ship Management’in saha kurtarma ekibinden gelen ilk raporda, geminin dün yerel saatle sabah 9 civarında Azor Adaları’ndan yaklaşık 220 deniz mili açıkta battığı bildirildi.

Felicity Ace’in VW ve Audi ile birlikte Porsche, Bentley ve Lamborghini gibi bazı lüks markalar da dâhil olmak üzere yaklaşık 4 bin araç taşıdığını raporlandı. Kargonun toplam değerinin 400 milyon doların üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

Gemiyi kurtarma çalışmalarında yer alan Portekiz Donanması tarafından yapılan açıklamadaysa, Felicity Ace isimli kargo gemisin çekme çalışmaları sırasında battığı bildirildi.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın