LPG tankeri Panama Kanalı sırası için 4 milyon dolar ödedi

MDN MEDIA

Bir nakliye firması, Panama Kanalı’nda yaşanan sıkışıklıkta öne geçmek için yaklaşık 4 milyon dolarlık rekor bir ücret ödedi

Panama Kanalı Yetkilileri, 8 Kasım’da yaşanan kuraklıktan dolayı biriken gemi trafiğinde öne geçmek için yapılan açık artırmada rekor bir fiyat ödendiğini doğrularken, firma ismi vermedi. Ancak, kazanan firmaya ait sıvılaştırılmış petrol taşıyan bir geminin 15 Kasım’da kuzeye doğru gitmek üzere yola çıkacağını söyledi.

8 Kasım’da yapılan açık artıma dokümanlarına göre, Japon merkezli Eneos Group da ödenecek geçiş ücretlerine ek olarak, açık artımada teklif veren firmalardan biri oldu. Firma, 3,975 milyon dolar teklif etti.

Flex LNG ve Avance Gas Holding CEO’su Oystein Kalleklev 8 Kasım’da Kanal’ın durumu hakkında yaptığı bir konferans görüşmede, Kanal’ı kullanmak için neredeyse 4.5 milyon dolar ödeneceğine ve bunun birçok geminin fiyatını yükselttiğine dikkat çekti.

Kuraklığın kötüleşmesinden dolayı Panama Kanal’ı Yetkilileri aldıkları önlemleri sıkılaştırırken, firmaların sırada öne geçmesine şans tanımak için Ekim ayında 140 tane açık artırma düzenledi.

Bloomberg

Bunu Paylaşın