Kuveyt Kızılay’ından AFAD’a 4 milyon dolar hibe

MDN İstanbul

AFAD ve Kuveyt Kızılay’ı arasında yapılan hibe anlaşması Resmî Gazete’de yayımlandı.

Bugünkü Resmî Gazete’de Milletlerarası Andlaşma başlığı altında yayımlanan habere göre Kuveyt Kızılayı ile Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı (AFAD) arasında anlaşmaya varıldı.

Anlaşmaya göre ödeme planı kapsamında; Kuveyt Kızılayı sözleşme imzalandıktan sonra 3.174 milyon dolar AFAD’a aktaracak.

Kalan hibe bütçesinin yaklaşık 1 milyon dolarının 506,075 dolarlık bölümü, hibeye konu projenin yüzde 80’lik bölümünün tamamlanması sonrası verilecek. Bütçenin 506,075 dolarlık son bölümü ise projenin bitiminde aktarılacak.

Sözleşme şartları arasında; AFAD’ın projenin genel tanıtımı için tüm medya kanallarını kullanması, kurulacak Afet ve Yangın Kontrol Koordinasyon Merkezi ortasına “KRCS KUVEYT YANINIZDA” ibareli bir levha yerleştirmesi, söz konusu ibare ve Kuwait Finance House logosunun merkezde, birimlerde ve diğer medya araçlarında görünür olmasına yönelik hükümler yer alıyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın