Kruvaziyerler yolda kaldı

MDN İstanbul

dpa
Almanya’nın iki ünlü kruvaziyer gemisi, koronavirüs vakaları nedeniyle içinde binlerce kişiyle karantinaya alındı. Aida Cruises’e ait Aida Nova gemisi, 4 bin yolcusu ile Lizbon Limanı’nda karantinaya alınırken Tui Cruises’e ait Mein Schiff 6 adlı gemi de Dubai’de yolculuğuna vakalar nedeniyle son verdi.

Aida Cruises şirketi yetkililerinden verilen bilgiye göre, ilk büyük koronavirüs vakası yeni yıl gezisi için Kanarya Adaları’na gitmekte olan Aida Nova gemisinde yaşandı. Dünyanın en büyüklerinden olan 6 bin 600 kişi kapasiteli gemi 4 binin üzerinde yolcusuyla Lizbon yakınlarına geldiğinde mürettebat arasında koronavirüs vakası olduğu duyuruldu. Geminin Lizbon Limanı’na çekilip burada karantinaya alınacağını bildiren yetkililer, ilk anonsta yolcuların gemiden çıkmamasını istedi. Daha sonra yolcuların tamamının Lizbon’daki değişik otellerde karantinaya alındığı bildirildi.

Normal seyir planına göre 5 Ocak’ta yoluna devam etmesi gereken geminin 15 Ocak’ta hareket edeceği duyuruldu. Adı geçen gemide 2 bin 844 yolcu, bin 353 de mürettebat bulunduğu bildirildi. Koronavirüse yakalanan mürettebattan 52’sinin ise gemideki odalarda karantinaya alındığı kaydedildi.

İkinci korona vakası ise Tui’ye ait Mein Schiff 6 gemisinde yaşandı. 2 bin kişilik yolcusuyla Dubai’ye ulaşan gemide korona vakasının olduğu, bu nedenle seyahatin sonlandırıldığı bildirildi. Şirket yetkililerinden yapılan açıklamaya göre isteyen yolcuların uçakla Almanya’ya geri gönderilebileceği belirtildi. Diğer bir koronavirüs haberi de yine Aida şirketine ait Aida Mar gemisinden geldi.

Spiegel Dergisi’nde yer alan habere göre, Las Palmas Adası’nda bulunan gemide yolculara mektup dağıtılarak, kendi başlarına dışarı çıkmamaları, çocuk ve gençler için uygulanan eğlence programlarının iptal edildiği duyuruldu.

Koronavirüs nedeniyle yeni kısıtlamalar olduğu belirtilen haberde gemi içinde yapılan anonslara dikkat edilmesi istendi. Adı geçen gemi şirketlerinden yapılan açıklamada tüm kruvaziyer gemilerinde 2G kuralının geçerli olduğu, mürettebat ve 12 yaş üstü tüm yolcular için en az iki kez aşı şartı bulunduğu vurgulandı.

Brezilya, Omicron nedeniyle gemi faaliyetlerini durdurdu
Brezilya’da ise artan Omicron vakaları nedeniyle yolcu gemilerinin faaliyetleri geçici olarak askıya alındı. Konuyla ilgili yapılan açıklamada tüm etkinliklerin 21 Ocak’tan sonra başlayacağı belirtildi.

Gemiler demirleyecek liman bulamamıştı
Geçtiğimiz hafta ise dört adet ABD yolcu gemisinde koronavirüs salgını olduğunu bildirilmişti. Bu da ABD’ye ait yolcu gemilerinin limanlara girişlerinin reddedilmesine veya limanlardan geri çevrilmelerine neden olmuştu.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın