Kruvaziyer turizmi

MDN İstanbul

Antalya’nın Alanya ilçesine, ikisi İsrail’den, biri İngiltere’den 3 yolcu gemisi ile 1723 turist geldi. İsrail’in Hayfa Limanı’ndan hareket eden Mirage-1 adlı yolcu gemisi, bu  yıl üçüncü kez Alanya Limanı’na demirledi. Gemiyle, 600 yolcu ve 220 mürettebat  da Alanya’ya geldi.
İsrail’den geçen yıllarda defalarca Alanya’ya gelen, Royal İris adlı gemi de bu yıl ilk kez Alanya’yı ziyaret etti. Bağlı bulunduğu Mano Cruises şirketinin, nisan ve mayıs ayında yapılacak seferleri iptal etmesine rağmen gemi yine de Alanya’ya geldi.
İngiltere’den Saga Ruby adlı gemi de 397 yolcu ve 400  mürettebatı ile Alanya Limanı’na demir attı. Avrupalı turistlerin  bulunduğu gemi ile ilçeye gelen gemi sayısı üçe ulaştı. Bu gemilerle  Alanya’ya gelen 1723 yolcu ve mürettebata, iskelede kurulan stantlarda yiyecek ve  içecek ikram edildi. Alanya Liman İşletmeleri ve Denizcilik AŞ (ALİDAŞ) Yönetim Kurulu Başkan  Yardımcısı Müfit Kaptanoğlu, yaptığı açıklamada, bir günde üç gemi  ile bu kadar turistin gelmesinin sevindirici olduğunu söyledi. Son yıllarda, Alanya Limanı’na özellikle İsrail’den yoğun turist akışı  olduğunu ve bunun Alanya esnafına büyük katkı sağladığını belirten Kaptanoğlu, Alanya’ya seferlerini iptal ettiğini açıklayan Mano Curieses şirketinin de  yeniden sefer düzenlemesinin sevindirici olduğunu söyledi.
İsrailli turistlerin, Türkiye ile ilgili çekincelerinin giderek  azaldığını belirten Kaptanoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan  bir heyetin İsrail’e giderek temaslar yapacağını ve güven ortamını artıracağını dile getirdi.

Bunu Paylaşın