Kremlin: ABD baskı yaptı, Türk bankaları Mir kullanımını bıraktı

MDN İstanbul

Kremlin’den de Türk kamu bankalarının Mir ödeme sistemi kullanımını durdurduğu açıklaması geldi.Kremlin Sözcüsü Dimitriy Peskov, Türk kamu bankalarının ABD’den gelen baskılar ve ikincil yaptırım tehditleri nedeniyle Rus ödeme sistemi Mir’i kullanmayı bıraktıklarını belirtti.

Türkiye, Vietnam ve Kazakistan gibi bazı ülkelerdeki bankalar yakın zamanda Mir sisteminin kullanımını desteklemeyi bıraktıklarını açıklamışlardı.

Mir, Visa ve Mastercard’ın Rusya operasyonlarını askıya alması ve Rusya’daki kartların çalışmaması nedeniyle Rusya’nın alternatif ödeme sistemi olarak ortaya çıkmıştı.

Türkiye’de İş Bankası, Denizbank, Ziraat Bankası, Vakıfbank ve Halkbank sisteme dahil olan bankalar arasındaydı. ABD’den gelen baskılar sonrasında önce özel bankalar sonrasında kamu bankalarının bu sistemden çıktığı belirtiliyor.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın