Klas kuruluşları Rusya’dan çekiliyor

MDN İstanbul

Ukrayna’yı işgal eden Rusya’ya yönelik tepkiler ve yaptırımlar denizcilik sektörüne de yansıdı. Rus Gemi Sicili (RMRS) IACS’den geri çektirilirken ve klas kuruluşları da Rusya’dan çekilmeye başladılar.

Uluslararası Klas Kuruluşları Birliği (IACS) Konseyi, yasal süreçleri inceledikten sonra RMRS’nin IACS üyeliğinin artık savunulabilir olmadığını duyurdu.

Birlik tarafından yapılan açıklamada, “Bu nedenle ve Üyelerinin yüzde 75 veya daha fazlasının mutabakatının sağlanması ve hükümler uyarınca, IACS Konseyi, Rus Denizcilik Sicilinin IACS üyeliğinin derhal geri çekilmesine ilişkin bir Karar’ı kabul etti,” ifadeleri kullanıldı.

Ayrıca, klas kuruluşları da Rusya’ya yönelik aldıkları kararları bireysel olarak açıkladılar.

DNV, Rus kuruluşlarıyla devam eden tüm sözleşmeleri ve operasyonları gözden geçirdiğini ve ilgili tüm işleri sonlandırdığını duyururken, DNV Group Başkanı ve CEO’su Remi Eriksen, “Ukrayna vatandaşlarına korkunç zararlar veren ve bölge genelinde barışı tehdit eden işgalden derinden rahatsızız. En büyük önceliğimiz olan insanlarımızın güvenliği ve çalışanlarımızın ihtiyaç duydukları desteğe sahip olmalarını sağlamak için çalışıyoruz,” açıklamalarında bulundu.

IACS Konseyi üyesi Lloyd’s Register ise Rusya’nın sahip olduğu, kontrol ettiği veya yönettiği varlıklara veya şirketlere yönelik gerçekleştirdikleri tüm hizmetlerinden çekildiğini duyurdu.

ABS ise web sitesinde Gürcistan, Moldova ve Ukrayna’daki faaliyetlerinin sınırlı olduğunu veya mevcut olmadığını belirten bir güncelleme metni yayımladı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın