Kenan Torlak’ın hedefi 300 milyon ciro

MDN İstanbul

Kenan Torlak, Otto Sea Line Halıları markasıyla kruvaziyer gemilerinin tüm halı donatımlarına talip olduklarını dile getirirdi. Hedeflerinin 2015 yılına kadar dünyada yüzde 10 pazar payına ulaşmak olduğunu açıklarken 2023 yılında 300 milyon lira ciro hedeflediklerinin altının çizdi. Fotoğraf kalitesinde desenlerle geminin içindeki tüm her şeyin halılarla döşenebileceğini söyleyen Torlak, “Döşenen halının üzerine ışıklarla desen verilebiliyor. Yaratıcılıkta sınır yok. Çok canlı ve gerçekçi görünen desenleri müthiş bir teknikle üreterek gemideki tüm alanlarda kullanabiliyoruz” dedi.
Gaziantep’teki fabrikada son teknolojiyle üretilecek halılarla ilgili projeyi uzun zamandır hayata geçirmek için çalıştığının altını çizen Kenan Torlak şunları söyledi:
“Ben hep Türkiye’nin kruvaziyer gemilerinde neler yapabiliriz, neler satabiliriz hep düşünmüştüm. Kısmet bugüneymiş. Tasarımı yapılmış fotoğraf kalitesinde şeyler. Halı deseni dışında birebir halının üzerine basılan fotoğraf uygulaması da var.  Halıdan başlayarak kruvaziyer gemilerine Türkiye’den kolaylıkla satılabilecek, çok değer edecek, onbinlerce hatta yüzbinlerce ürün bulunduğunu biliyorum. O bakımdan Türkiye’de yeni bir pencere açıldığını düşünüyorum.

Sektör fırsatlarla dolu
Yurtdışındaki önemli fuarlara katılma konusunda hazırlıklara başlandıklarını belirten Torlak, önümüzdeki yılın mart ayında Miami’de yapılacak fuara daha güçlü gidebilmek için tekstil ürünleri üzerine araştırma yaptıklarını söyledi.
“Fiyat konusunda Uzakdoğu’yla ya da farklı ülkelerle nasıl baş edebileceğimizi düşünüyoruz. Eğer planladıklarımızı başarabilirsek hükümetten teşvik istemekten çekinmeyiz. Çünkü bu sektör tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük ve fırsatlarla dolu bir sektör. Bizde hâlâ öğrenmeye devam ediyoruz. Sadece halı değil, gemide kullanılan yastığından, çarşafına ve yatak örtüsüne kadar birçok ürün bulunuyor. Bunların satmanın yanında montajını yapmak da çok önemlidir.”
Tersaneyi çocuklarına devrettikten sonra yepyeni bir heyecanla bu sektöre girdiğini anlatan Torlak sözlerini şöyle noktaladı: “Türkiye’de sanayici olmak zor bir iş.  Yeni işimiz ise öyle değil, Fazla riski olmayan bir iş. Hatta bana göre sıfır risk, ne paranız batar ne malınıza birşey olur. Gemilerde halı kaplanacak çok fazla alan var, koridorlar, kamaralar. Bunların boyutlarında belirli bir standart oluştu. Sanayide verdiğiniz zahmetin yüzde 1’i bile olmadan, çok daha fazla kazanç sağlanabilir.”

Bunu Paylaşın