Kanal İstanbul çok yönlü değerlendiriliyor

MDN İstanbul

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Kanal İstanbul Çalıştayı, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleşiyor. Katılımın herkese açık olduğu Çalıştay’da öğleden önce; Kanal İstanbul’un Ekonomi Politiği, Mekansal Planlama Şehircilik ve Ulaşım, Çevresel Boyut Su ve Ekoloji, Toplumsal Boyut ve Katılım başlıklı oturumlar gerçekleştirilecek. Öğleden sonraki oturumlarda ise Kanal İstanbul hukuki güvenlik ve afet boyutlarıyla ele alınacak.

Çalıştayın açış konuşmasını yapan Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul’un kimsenin evet diyemeyeceği yanlış bir ameliyat olduğunu dile getirerek, “Projeyi yapmak isteyenlerin toplumu ikna etmek gibi bir zorunlulukları var. Bu kimsenin evet diyemeyeceği yanlış ameliyat ile bazı bölgeler felç olacak, bazı bölgelerse sakat kalacak. 83 milyon vatandaşımızın ikna edilmesi lazım. Riskler ve her detayın öğrenilip hep birlikte karar verilmesi gereken bir proje. Bu sonuçlar sağlıklı bir öğrenme süreciyle ortaya çıkacaktır,”dedi.

“Kanal İstanbul’a mecbur muyuz?”

Kanal İstanbul’a karşı siyasi tavır içinde olmadığını, itirazının hayati olduğunu belirten İmamoğlu, projenin yapılmasında Boğaz’dan geçen gemilerin güvenlik sorunu oluşturmasının sebep gösterildiğini dile getirerek, “Gemilerin Boğaz yerine kanaldan geçmeye zorlanamayacağını hepimiz biliyoruz. Bir kanal açmak yerine, gemilerin Boğaz’dan yüksek güvenlikli standartlara harfiyen uyarak geçmelerini sağlamalıyız,” şeklinde konuştu.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise projeye harcanacak bütçe ile yarım kalan sorunların çözüme kavuşturulması gerektiğine dikkat çekerek, “Bu proje yerine GAP bitirilebilir, Konya Ovası sulanabilir, teknokentler yapılabilir, işsizlik için gençlerin umutlarını hayata geçirecek projeler yapılıp fabrikalar kurulabilir,” dedi.

Bunu Paylaşın