Kanada’da liman işçilerinin grevi sona erdi

MDN İstanbul

Kanada Uluslararası Uzun Kıyı ve Depo İşçileri Sendikası (ILWU), British Columbia’daki 30’dan fazla limanda çalışan 7 binden fazla işçi adına toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlandığını duyurdu.

Dün, yapılan açıklamaya göre, yedi binden fazla işçiyi temsil eden Uluslararası Longshore & Warehouse Union ve British Columbia Denizcilik İşverenleri Derneği dört yıllık yeni bir anlaşma üzerinde anlaşmaya vardı. Taraflar, anlaşmanın detaylarını açıklamazken ülkenin en işlek merkezlerinden biri olan Vancouver ve Prince Rupert limanlarındaki grevi sona erdireceğini bildirdiler.

Kanada’nın toplam ticaretinin yaklaşık dörtte birinin yönetildiği limanlardaki grev, konteyner gemilerinin gelişini azalttı ve gemileri ABD tesislerine yönlendirerek ülkenin ithalatını ve potas gibi doğal kaynakların ihracatını engelledi.

“Bir daha bu noktaya gelmek istemiyoruz”

Çalışma Bakanı Seamus O’Regan ve Ulaştırma Bakanı Omar Alghabra yaptıkları ortak açıklamada, “Bu grevin boyutu önemliydi,” dedi. “Bunun boyutu, endüstri ile emek arasındaki ilişkinin ulusal çıkarlarımız için ne kadar önemli olduğunu gösterdi. Bir daha bu noktaya gelmek istemiyoruz” ifadelerini kullandı.

Kanadalı Üreticiler ve İhracatçılar Ticaret Grubu, grevin günlük 500 milyon Kanada Doları (380 milyon ABD Doları) tutarında ticaret kesintilere neden olduğunu tahmin ederken Denizcilik İşverenleri Derneği şimdiye kadarki kaybın 8,6 milyar Kanada doları olarak açıklamıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın