Kadın Azmağı kapatıldı

MDN İstanbul

Muğla’nın Ula ilçesinin Akyaka Mahallesi’ndeki ‘Kadın Azmağı’, kuraklığa bağlı su seviyesindeki azalma gerekçesiyle süresiz olarak insan girişine kapatıldı. Halat çekilerek kapatılan bölgeye, uyarı levhaları yerleştirildi.

Cittaslow Uluslararası Koordinasyon Komitesi’nce 2011 yılının haziran ayında ‘Sakin Şehir’ ilan edilen Akyaka Mahallesi’nde sualtı bitki örtüsü, elle tutulabilecek hissini veren balıklar ile doğal akvaryum görüntüsü oluşturan ‘Kadın Azmağı’, dünyayı etkisi altına alan kuraklıktan etkilendi. Ula Belediye Başkanlığı, azmaktaki su seviyesinin azalması üzerine harekete geçerek, suya girilmesini yasakladı.

Belediye görevlilerince, yasağın gerekçeleri bölgeye yerleştirilen tabelalara yazıldı. Tabelalarda, “2872 Sayılı Çevre Kanunu ile 644 ve 383 Sayılı KHK’nın 10-a Maddesi çerçevesinde, Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde kalan Kadın Azmağımızın su seviyesinin azalması, içine girilmesinden kaynaklanan canlıların yaşam alanlarının zarar görmesi, sürekli kirlenmesi ve içine çöp atılması gibi sorunları ortadan kaldırmak, bu hazinemizi bir önceki kuşaktan devraldığımız haliyle bir sonraki kuşağa aktarabilmek için alanın geçici bir süreyle kapatılması kararı alınmıştır. Anlayışınız için teşekkür ederiz” ifadelerine yer verildi.

Amerikan Uzay ve Havacılık Dairesi (NASA), 22 Nisan Dünya Günü’nde Instagram hesabından ‘Kadın Azmağı’nın videosunu paylaşmıştı.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın