İtalyan Donanması’na ait ITS Etna akaryakıt tankeri İstanbul’da

MDN İstanbul

İtalyan Deniz Kuvvetleri’ne ait A-5326 borda numaralı ITS Etna gemisi, eğitim kapsamında İstanbul’a geldi. İtalyan Deniz Kuvvetleri’nin resmi web sitesinde yer alan haberlere göre 21 Temmuz tarihinde başlayan eğitim gezisinin ilk durağı Fas’ın Tanca şehri oldu. Bunu Barselona, Tunus ve Pire limanlarına yapılan ziyaretler izledi.

Normal şartlarda başka savaş gemilerinin refakatiyle ziyaret gerçekleştiren akaryakıt ikmal gemilerinde bu sefer bir istisna yaşandı. Moda Burnu açıklarında demirleyen ve İtalyan Deniz Harp Okulu 2’nci sınıf öğrencilerinin eğitim gezisine ev sahipliği yapan ITS Etna, İstanbul ziyaretini tek başına gerçekleştiriyor.

1995 yılında kızağa konulan ve 1998 yılında hizmete giren akaryakıt ikmal gemisi 6,350 ton gaz yağı, 1,200 ton JP5 ve 23100 m3 katı malzeme taşıyabiliyor ve bunları diğer gemilere seyir halindeyken aktarabiliyor.

Tam yüklü halde 13,615 ton deplasmanı olan gemi 146,5 metre uzunluğunda ve 21 metre genişliğinde.

ITS Etna gemisinin bu eğitim gezisine 119 öğrenci katılıyor. Bunların 17 tanesi Suudi Arabistan, Kuveyt, Malta, Peru, Tunus ve Ukrayna Deniz Harp Okullarında gelen öğrenciler.

Gemi İstanbul’daki ziyaretini tamamladıktan sonra İsrail’in Hayfa ve GKRY’nin Limasol ve İtalya’nın Portoferraio limanlarına uğrayacak. Eğitim gezisi 21 Eylül günü Livorno’da sona erecek.

Bunu Paylaşın