İstinaf’tan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında karar

MDN İstanbul

Uğur Dündar’ın sunduğu Halk Arenası programında, 21 Aralık 2018 tarihinde söyledikleri sözler nedeniyle “Cumhurbaşkanına alenen hakaret” suçundan yargılanan Müjdat Gezen ve Metin Akpınar hakkında Anadolu 8’inci Asliye Ceza Mahkemesi tarafından geçen yıl Mart ayında beraat kararı verilmişti.

Yerel mahkemenin kararının ardından Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatları dosyayı İstinaf Mahkemesi’ne taşımıştı.

Dosya üzerindeki incelemesini tamamlayan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi 2’nci Ceza Dairesi, yerel mahkemenin verdiği beraat kararını onadı.

Şikâyet edenlerin iddiaları yerinde görülmedi
Ceza Dairesi kararında, sanıkların savunmaları ve tüm dosya kapsamı ile sanığın leh ve aleyhindeki toplanan tüm kanıtların incelenip, irdelenip ve iddianın reddine ilişkin sebepleri karar yerinde ayrı ayrı gösteren, savunmayı tercih nedenlerini açıklayan, aleyhteki kanıtları hükümlülük için yeterli görmeyen mahkemenin beliren takdir ve kanaati karşısında istinaf başvurusunda bulunan Cumhuriyet savcısının ve katılan vekilinin ileri sürdüğü nedenleri yerinde görmeyerek istinaf başvurularının esastan reddine karar verildiğini belirtti.

Bu haberin/makalenin tamamı ya da bir kısmı kaynak gösterilmeden yayımlanamaz. Kaynak gösterilse dahi aktif link verilerek kullanılabilir. Kaynak göstermeden ve aktif link vermeden yayımlayanlar hakkında yasal işlem başlatılır.

Bunu Paylaşın